Αρχική Σελίδα > Ταξιδεύω με εταιρεία που υποστηρίζει E-ticket. Πώς μπορώ να παραλάβω τα εισιτήριά μου;

Συχνές ερωτήσεις - Ακτοπλοϊκά

Ταξιδεύω με εταιρεία που υποστηρίζει E-ticket. Πώς μπορώ να παραλάβω τα εισιτήριά μου;

Επιλεγμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες σας δίνουν τη δυνατότητα να επιβιβαστείτε στο πλοίο με ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket) χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά των εκδοτηρίων για να εκτυπώσετε το εισιτήριό σας!

Η διαδικασία είναι η εξής:

• Κάνετε ηλεκτρονικά την κράτηση από το Viva.gr και στο βήμα 3 και συγκεκριμένα στην επιλογή ''Τρόπος Παραλαβής Εισιτηρίων'' επιλέγετε e-ticket.
• Στο email επιβεβαίωσης που λαμβάνετε μόλις ολοκληρωθεί η κράτηση, επιλέγετε την ένδειξη "Μετάβαση στο web check-in περιβάλλον της ακτοπλοϊκής"
• Θα κάνετε χρήση του κωδικού κράτησης της ακτοπλοϊκής εταιρείας και ακολουθείτε τα βήματα όπως ζητούνται απο την σελίδα τους.
• Ολοκληρώνοντας το web check-in λαμβάνετε τα εισιτήριά σας σε ηλεκτρονική μορφή (e-ticket) και τα κατεβάζετε σε κινητό, tablet ή τα εκτυπώνετε στον οικιακό σας εκτυπωτή!
• Κατά την επιβίβαση στο πλοίο επιδεικνύετε το e-ticket σας μαζί με ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησής.

Σημαντική σημείωση: Σε μερικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, το ηλεκτρονικό check-in μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά. Για αυτό το λόγο, σας συμβουλεύουμε να αποθηκεύσετε το αρχείο που περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά σας εισιτήρια, καθώς και να τα εκτυπώσετε αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Σε περίπτωση που χάσετε την κάρτα επιβίβασης ή αντιμετωπίσετε οποιδήποτε ζήτημα κατά την διαδικασία, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία καθώς η διαδικασία γίνεται μέσα απο τη σελίδα τους.
Επιπρόσθετα, ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ορίσει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την διαδικασία του check in κάτι το οποίο θα αναφέρεται στην σελίδα επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας.