Αρχική Σελίδα > Τι χρειάζεται για να ταξιδέψω στην Τουρκία;

Συχνές ερωτήσεις - Αεροπορικά

Τι χρειάζεται για να ταξιδέψω στην Τουρκία;

Από τις 10 Απριλίου του 2014 οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν/αποκτούν visa κατά την άφιξή τους στα σημεία εισόδου στην Τουρκία. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να έχουν λάβει τη visa ηλεκτρονικά (e-visa) πριν από το ταξίδι τους πατώντας εδώ.
 
Οι πολίτες των ακόλουθων χωρών της ΕΕ (με την προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι κανονικού διαβατηρίου) απαιτείται να λαβαίνουν τη visa τους ηλεκτρονικά, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της παραμονής τους: Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Ηλεκτρονική visa απαιτείται και από τους πολίτες των ακόλουθων χωρών, εφ’ όσον η παραμονή τους στην Τουρκία υπερβαίνει τους 3 μήνες: Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία (30 ημέρες), Ιταλία, Λετονία (30 ημέρες), Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία (μπορεί να ισχύουν προϋποθέσεις).
 
Αυτό σημαίνει, ότι η νέα ηλεκτρονική visa θα είναι κρίσιμης σημασίας για τους κατόχους διαβατηρίων από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού αυτοί θα χρειάζονται visa σε κάθε περίπτωση, αλλά δεν θα μπορούν πλέον να την αγοράσουν στα σύνορα από τον Απρίλιο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών πατώντας εδώ.