Αρχική Σελίδα > Το ταξίδι μου ακυρώθηκε ή υπήρξε τροποποίηση στην ώρα αναχώρησης. Τι μπορώ να κάνω;

Συχνές ερωτήσεις - Ακτοπλοϊκά

Το ταξίδι μου ακυρώθηκε ή υπήρξε τροποποίηση στην ώρα αναχώρησης. Τι μπορώ να κάνω;

Αμέσως μόλις μια ακτοπλοϊκή εταιρεία ανακοινώνει ένα δρομολόγιό της, συνήθως αυτό παραμένει όπως είναι προγραμματισμένο. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία προβαίνει σε τροποποιήσεις των ωραρίων της ή ακυρώσεις των δρομολογίων για διάφορους λόγους.
Σε τέτοια περίπτωση θα λάβετε σχετική ενημέρωση αμέσως μόλις ειδοποιηθούμε από την εταιρεία για την αλλαγή που έχει προκύψει. 

Σε περίπτωση που ακυρωθεί το ταξίδι με υπαιτιότητα της εταιρείας και όχι λόγω έκτακτης βλάβης ή ζημίας του πλοίου, τότε: 

Δικαιούσαι να σου επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σου για το ακυρωμένο δρομολόγιο.

Σε περίπτωση ταυτόχρονης αγοράς περισσότερων από ένα δρομολογίων, μπορεί να γίνει επιστροφή μόνο του σκέλους που ακυρώθηκε από την εταιρεία. 

Σε περίπτωση καθυστέρησης στην προγραμματισμένη ώρα άφιξης ή αναχώρησης, τότε αν απαιτείται αλλαγή των εισιτηρίων με την νέα ώρα αυτή πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στα κεντρικά πρακτορεία εκάστοτε εταιρείας.

Οποιοδήποτε παράπονο καθώς και αιτήματα αποζημίωσης θα πρέπει να απευθύνονται στις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως πάροχοι εισιτηρίων είναι να σε κατευθύνουμε σχετικά με τα δικαιώματά σου ως επιβάτη.