Αρχική Σελίδα > Ακτοπλοϊκά εισιτήρια > Ανακοινώσεις Ακτοπλοϊκών > MINOAN LINES: NEW ITALIAN DECREE - ENTRANCE FROM ITALY FROM GREECE

Ανακοινώσεις Ακτοπλοϊκών

MINOAN LINES: NEW ITALIAN DECREE - ENTRANCE FROM ITALY FROM GREECE

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 13 Αυγούστου 2020 τέθηκε σε ισχύ νέα Απόφαση του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας για άτομα που εισέρχονται στην Ιταλία μετά από παραμονή ή διέλευση από την Ελλάδα τις τελευταίες 14 ημέρες.

1. Υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου Covid-19, που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών πριν την είσοδο στην Ιταλία.

ή

2. Υποχρέωση υποβολής σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων κατά την άφιξη σε ιταλικό λιμένα, όπου είναι εφικτό, ή υποβολή σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων που διενεργείται, εντός 48 ωρών από την είσοδο στην ιταλική επικράτεια, στην αρμόδια ιταλική Εθνική Δομή Δημόσιας Υγείας.

Σε αυτήν την περίπτωση, και μέχρι την διεξαγωγή του τεστ, κρίνεται υποχρεωτική η παραμονή σε κατ’ οίκον περιορισμό στον τόπο μόνιμης ή προσωρινής κατοικίας.

Όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως των συμπτωμάτων, που εισέρχονται στην Ιταλία από την Ελλάδα οφείλουν να ενημερώσουν αμέσως το Τμήμα Πρόληψης του αρμόδιου Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ιταλίας σχετικά με την άφιξή τους. Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων του Covid 19, παραμένουν σε ισχύ η υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης των αρμοδίων Ιταλικών Αρχών Υγείας καθώς και η υποχρέωση απομόνωσης.

Επίσης, είναι υποχρεωτικό όλοι οι επιβάτες να συμπληρώνουν τα ακόλουθα έντυπα:

Α) "Pre-boarding Health Declaration Form"
και μόνο οι επιβάτες που ταξιδεύουν από Ελλάδα προς Ιταλία

Β) “Self-declaration for entry into Italy from abroad”

Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα εδώ
https://www.minoan.gr/en/article/6561/mandatory-pre-boarding-health-declaration-form-covid-19

Η παράδοση και των 2 συμπληρωμένων εντύπων στον Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου μαζί με το εισιτήριο πριν την επιβίβαση είναι υποχρεωτική.

Χρησιμοποιείστε την υπηρεσία RSS για να λαμβάνετε online όλα τα νέα αυτής της κατηγορίας: