Αρχική Σελίδα > Τι πρέπει να γνωρίζω για τις Low Cost εταιρείες;

Συχνές ερωτήσεις - Αεροπορικά

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις Low Cost εταιρείες;

Αερομεταφορέας χαμηλού κόστους μπορεί να είναι μια από τις εξής αεροπορικές εταιρείες: Easyjet, Ryanair, WizzAir κλπ. Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους περισσότερο χρησιμοποιούνται σε προορισμούς όπου ο χρόνος πτήσης είναι λιγότερο από 3 ώρες και χωρίς στάσεις (απευθείας)

Πληρωμή με πιστωτική κάρτα/Viva Wallet

Οι εταιρείες χαμηλού κόστους δέχονται πληρωμές μόνο με πιστωτικές κάρτες και δεν επιτρέπουν την κράτηση των εισιτηρίων (πληρωμή με μετρητά). Τόσο οι εταιρείες χαμηλού κόστους, όσο και μερικές αεροπορικές εταιρείες, μπορεί να επιβάλουν τέλη για τη χρησιμοποίηση της πιστωτικής σας κάρτας. Τα τέλη αυτά σας γνωστοποιούνται στο βήμα της πληρωμής.

Web Checkin
Οι εταιρείες χαμηλού κόστους έχουν ως απαιτούμενο το web checkin της κράτησης σας και την εκτύπωση της κάρτας επιβίβασης από εσάς είτε μέσω της ιστοσελίδας της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας είτε μέσω τον κινητών εφαρμογών (mobile apps) των ιδίων. Σε περίπτωση που δεν προβείτε σε αυτή τη διαδικασία ενδέχεται να χρεωθείτε έξτρα στο αεροδρόμιο κατά την διαδικασία του Checkin.

Ακύρωση
Οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν επιστρέφουν χρήματα στον πελάτη σε περίπτωση ακύρωσης. Ωστόσο, οι αιτήσεις για επιστροφή χρημάτων σε ειδικές περιπτώσεις όπως θανάτου ή ιατρικών θεμάτων, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία απευθείας με την αεροπορική εταιρεία.

Αλλαγή πτήσης
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε την ώρα ή την ημερομηνία της πτήσης σας θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους χρεώνουν συνήθως για την διαδικασία αυτή όπως και επίσης αν η πτήση που επιλέξετε είναι μεγαλύτερης αξίας θα κληθείτε να πληρώσετε την όποια διαφορά προκύψει. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με την ίδια την αεροπορική εταιρεία ή μέσω της ιστοσελίδας της.

Αποποίηση ευθύνης
Κάνοντας κράτηση εισιτηρίου σε εταιρείες χαμηλού κόστους μέσω του Viva.gr , η κράτηση σας γίνεται απευθείας στο σύστημα της εταιρείας χαμηλού κόστους. Πραγματοποιώντας την κράτηση με τον τρόπο αυτό, συμφωνείτε με τους Όρους και Προϋποθέσεις της εκάστοτε εταιρείας χαμηλού κόστους. Το Viva.gr δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια, λάθη ή παραλείψεις προκύψουν ως αποτέλεσμα από τα συστήματα των εταιρειών χαμηλού κόστους.