Αρχική Σελίδα > Αεροπορικά εισιτήρια > Ανακοινώσεις Αεροπορικών > Aegean - Olympic Air: Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ανακοινώσεις Αεροπορικών

Aegean - Olympic Air: Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
Aegean AirlinesOlympic Air
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Βουλή, η εφαρμογή του μέτρου του ‘Μεταφορικού Ισοδύναμου’ [ΜΙ] για τα νησιά επεκτείνεται και στις αεροπορικές μεταφορές. Σαν αποτέλεσμα, η AEGEAN και η Olympic Air συμμετέχουν στο ‘Μεταφορικό Ισοδύναμο’, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα στους νησιώτες της χώρας μας να επωφεληθούν από το μέτρο και για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξομοίωση του κόστους επιβατικής μεταφοράς με μέσα θαλάσσιας και πλέον, αεροπορικής μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση. Με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ που ορίζει τα λειτουργικά θέματα, από σήμερα δικαιούχοι του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) και για την χρήση αεροπορικών μεταφορών, είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις με έδρα στο σύνολο της νησιωτικής χώρας, πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας, καθώς και ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών που «υπηρετούν» σε αυτά τα νησιά (προσωπικό Α.Ε.Ι, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία).

Εφόσον διαθέτετε Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά 7 ημέρες την εβδομάδα 07:00-00:00 ή μέσω email στο support@viva.gr για την αγορά του εισιτηρίου σας ώστε να επωφεληθείτε την επιδότηση, διασφαλίζοντας παράλληλα την μετέπειτα καταβολή από την Πολιτεία του Α.ΝΗ.ΚΟ (Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους).

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά:

Χρησιμοποιείστε την υπηρεσία RSS για να λαμβάνετε online όλα τα νέα αυτής της κατηγορίας: