Αρχική Σελίδα > Αεροπορικά εισιτήρια > Αεροπορικές Εταιρείες > Olympic Air

Olympic Air

Olympic Air

Olympic Air

Η Olympic Air (ΟΑ) (πρώην Ολυμπιακές Αερογραμμές) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία , που σχηματίστηκε από την ιδιωτικοποίηση του πρώην εθνικού αερομεταφορέα Ολυμπιακές Αερογραμμές. Κάποιες από τις πτήσεις της ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, οπότε οι Ολυμπιακές Αερογραμμές σταμάτησαν να πετούν, ενώ η επίσημη έναρξη του συνόλου του πτητικού έργου της εταιρείας έλαβε χώρα δύο ημέρες αργότερα, την 1η Οκτωβρίου 2009. Η αεροπορική εταιρεία, έχει κύριο κόμβο της το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η εταιρία πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Στόλος

H Olympic Air διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών στην Ευρώπη, ο οποίος αποτελείται από 14 αεροσκάφη, εκ των οποίων, 10 Bombardier Q400 και 4 Dash8-100 Bombardier .

Προορισμοί

Με κύρια βάση της το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δευτερεύουσα βάση το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Η Olympic Air πραγματοποιεί σήμερα περίπου 30 πτήσεις την ημέρα, εξυπηρετώντας συνολικά 18 προορισμούς εσωτερικού στις άγονες γραμμές. Παράλληλα η Olympic Air ως θυγατρική εταιρία της Aegean πραγματοποιεί πτήσεις για λογαριασμό της τόσο στο εσωτερικό όσο και στα Βαλκάνια.Έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε online φθηνά αεροπορικά εισιτήρια της Olympic Air για όλες τις πτήσεις της.
 
Προορισμοί Εσωτερικού Από/προς Αθήνα:
 
Προορισμοί Εσωτερικού Από/προς Ρόδο:
  

Code-Share Πτήσεις
Με την Aegean υπάρχει συνεργασία πτήσεων κοινού κωδικού στο δίκτυο και των δύο εταιρειών, μεταξύ αυτών:
το Λονδίνο
το Παρίσι
η Μαδρίτη
η Βαρκελώνη
και η Ρώμη
με πτήσεις της Aegean ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει το δίκτυο άγονων γραμμών της Olympic Air.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τον Οκτώβριο του 2013 η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε τελικά την έγκρισή της για τη συγχώνευσή της με την Aegean Airlines. Στις 23 Οκτωβρίου 2013, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% των μετοχών της από την Aegean Airlines, καθιστώντας την Olympic Air θυγατρική της τελευταίας.