Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Αλόννησος

Αλόννησος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Αλόννησος είναι ένα μικρό νησί που ανήκει στις Σποράδες στο Αιγαίο πέλαγος. Bρίσκεται βορειοανατολικά της Σκοπέλου, αποτελεί ένα από τα πλέον ήσυχα νησιά, καταπράσινο και με πεντακάθαρες παραλίες.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Από τον Βόλο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να φτάσετε με πλοίο στην Αλόννησο.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στην Αλόννησο υπάρχει μόνο ένα λεωφορείο. Οπότε Θα πρέπει να νοικιάσετε μοτοποδήλατο ή αυτοκίνητο για να γυρίσετε το νησί. Επίσης μπορείτε να βρείτε και ταξί άλλα υπάρχουν πολύ λίγα στο νησί.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αυτό που πραγματικά αξίζει να δείτε είναι το παλιό χωριό. Το χωριό έχει πολλούς γραφικούς στενούς δρόμους, καταστήματα και καφενεία ενώ η θέα είναι καταπληκτική.
 
Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Αλόννησου, το Πατητήρι, το οποίο έχει πολλές ταβέρνες, καταστήματα και ένα λαογραφικό μουσείο.
 
Η Αλόννησος έχει το μόνο εθνικό θαλάσσιο πάρκο στην Ελλάδα, και αν είστε τυχεροί, μπορείτε να δείτε δελφίνια, φώκιες, χελώνες στις θαλάσσιες εκδρομές που πραγματοποιούνται από τοπικά καΐκια.
 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Όλες οι παραλίες της Αλοννήσου είναι πανέμορφες, καθαρές και οι περισσότερες έχουν βότσαλα. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες είναι ο Μικρός και Μεγάλος Μουρτιας, το Βύθισμα, η Χρυσή Μηλιά, το Κοκκινόκαστρο, η Γλυφα κ.τ.λ.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η Αλόννησος δεν είναι ένα νησί για πάρτι, αλλά μπορείτε να βρείτε ωραίες παραδοσιακές ταβέρνες και ευκαιρίες να πιείτε ένα χαλαρό πότο το βράδυ δίπλα στην θάλασσα.

ΨΩΝΙΑ

Στο Πατητήρι μπορείτε να βρείτε διάφορα αναμνηστικά, ξύλινα παιχνίδια, βιβλία και κοσμήματα. Στη Χώρα υπάρχουν αρκετά έργα τοπικών καλλιτεχνών και μπορείτε να αγοράσετε πίνακες, αντίκες και κεριά μεταξύ άλλων.