Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Αθήνα

Αθήνα

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, έδρα της Περιφέρειας Αττικής και απλώνεται στην κεντρικό λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής. Πήρε το όνομά της από τη θεά Αθηνά, που ήταν και η προστάτιδά της. Η πόλη αναπτύσσεται γύρω από την έδρα της, το Δήμο Αθηναίων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Η Αθήνα είναι προσβάσιμη οδικώς από τις δύο μεγάλες εθνικές οδούς που διατρέχουν την Αττική, τον Αυτοκινητόδρομο 1 και την Εθνική Οδό.

Επίσης μέσω του Λιμένα Πειραιώς, Ραφήνας και Λαυρίου. Eνώνεται με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η πρόσβαση γίνεται μέσω οδικής σύνδεσης (ιδιωτική μεταφορά, λεωφορειακή σύνδεση, ταξί), καθώς και σιδηροδρομικής γραμμής, μετρό και προαστιακού.

Επιπλέον, διαθέτει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ελλάδας (Σταθμός Λαρίσης).

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Αθήνα διαθέτει πολλά αξιοθέατα που απαιτούν αρκετές μέρες για να τα θαυμάσει κανείς και να τα κατανοήσει!

Παρακάτω ενδεικτικά τα σημαντικότερα από αυτά:

Ακρόπολη:  
Ο ιερός βράχος της Ακροπόλεως, με τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και τον ναό της Απτέρου Νίκης είναι από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς προορισμούς. Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στον κόσμο! Περιπλανηθείτε στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο Τέσσερις λόφοι προστατεύουν το ιστορικό κέντρο: ο Άρειος Πάγος, η Πνύκα, ο λόφος Φιλόπαππου και το Αστεροσκοπείο.

Αρχαίο Θέατρο: 
Το Αρχαίο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα της αρχαιότητας φιλοξενεί και σήμερα πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο:  

Το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο μεταξύ του Ζαππείου και λόφου του Αρδηττού. Το 1896 πραγματοποιήθηκαν εκεί οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της νεότερης ιστορίας.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Η Αθήνα κρύβει τόσα πολλά μουσεία που αξίζει να δείτε είτε μένετε μόμιμα στην Αθήνα είτε κάνετε τουρισμό!

1. Μουσείο της Ακρόπολης
Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ανακαλύψετε τους θησαυρούς του αρχαιολογικού χώρου και παράλληλα θα θαυμάσετε και το μοναδικό κτήριο σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού!

2. Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Το Βιομηχανικό Μουσείο άνοιξε τις πύλες του μόλις το 2013 με σπουδαία σωζόμενα δείγματα της ελληνικής βιομηχανικής κληρονομιάς. Βρίσκεται στη "Τεχνόπολις" στο Γκάζι.

3. Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη με τις σπάνιες εκθέσεις που φιλοξενεί δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει σημαντικά στοιχεία μιας βασικής κοιτίδας πολιτισμού!

4. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας
Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης.

5. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, ή Μουσείο Αρχαίας Αγοράς (Αθηνών), ή Μουσείο Αττάλου.

Σ΄ αυτό το μουσείο στεγάζονται και εκτίθενται ευρήματα που έχουν βρεθεί  από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που έχουν γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας και μόνο απ΄ αυτόν. 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα ήταν το πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ελλάδας!Ηταν η πόλη όπου γεννήθηκαν μεγάλες αξίες, όπως η φιλοσοφία, η επιστήμη, η λογοτεχνία, η τέχνη, και το δράμα!

Ιδεολογίες που θεωρούνται η βάση της δυτικής κουλτούρας όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η προοδευτική σκέψη πρωτοεμφανίστηκαν και άνθισαν σε αυτήν τη σπουδαία πόλη.

Μέχρι σήμερα η Αθήνα θεωρείται μια πόλη με πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που την αξιώνουν ως πολιτιστικό κέντρο! Το Θέατρο, ο κινηματογράφος, το τραγούδι, ο χορός, οι τέχνες, τα γράμματα, είναι στοιχεία που στόχο έχουν να να προσφέρουν στους Αθηναίους, αλλά και τους επισκέπτες μια ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης!

ΨΩΝΙΑ

Τα ψώνια στις αγορές της Αθήνας είναι μια γεμάτη εμπειρία για όσους λατρεύουν το περπάτημα και την περιπλάνηση σε όλες τις γειτονιές του κέντρου!

Πεζόδρομοι, πολυκαταστήματα πολυτελείας, πρωτότυπες βιτρίνες, αλλά και ξεχωριστά μαγαζάκια προσφέρουν μια πληθώρα από επώνυμα είδη ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ!

Γενικότερα, η αγορά της Αθήνας είναι αποκεντρωμένη για κάθε γούστο και κάθε εισόδημα. Το Ιστορικό Κέντρο, η οδός Ερμού και το Μοναστηράκι είναι όσα ξεχωρίζουν σε τιμές για όλα τα βαλάντια! 

Άλλες περιοχές για ψώνια: Ψυρρή & Εξάρχεια αλλά και Κολωνάκι για τους λάτρεις των μεγάλων σχεδιαστών και της μόδας!