Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Κάϊρο

Κάϊρο

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Λίρα Αιγύπτου (EGP)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Κάιρο βρίσκεται βορειοανατολικά της Αιγύπτου, στον ποταμό Νείλο.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς στο Cairo International Airport με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια της Aegean Airlines και της Ολυμπιακής (Olympic Air).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο Κάιρο μπορείτε να μετακινηθείτε μέσα στην πόλη με ραδιοταξί (κίτρινο χρώμα) ή κανονικά ταξί (ασπρόμαυρο χρώμα).  Αποφύγετε να ενοικιάσετε δικό σας αυτοκίνητο, καθώς θα συναντήσετε δυσκολίες. Οι κάτοικοι στο Κάιρο δεν υπακούουν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και οι δρόμοι σε ώρες αιχμής είναι ένας εφιάλτης. Η πόλη διαθέτει και μετρό, μικρό σε έκταση και με δύο μόνο γραμμές αλλά εξυπηρετικό για την έκταση που καλύπτει.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Η επίσκεψη στις Πυραμίδες της Γκίζας και στην Σφίγγα επιβάλλονται όταν επισκέπτεται κανείς το Κάιρο.  Ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, αποτελεί το βασικό τουριστικό πόλο έλξης της πόλης. Επισκεφτείτε επίσης, το Citadel, ένα μεγάλο κάστρο κατασκευασμένο από τον Salah Al-Din. Τη θέα του κάστρου μπορείτε να την απολαύσετε χαλαρώνοντας και από το πάρκο Al-Azhar Park.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μην πάτε στο Αρχαιολογικό μουσείο, θα δείτε πραγματικά εκθέματα καταπληκτικά. Ακόμα πολύ ενδιαφέρον και πολύ ξεχωριστό είναι και το μουσείο του Παπύρου, στο οποίο θα δείτε τον τρόπο κατασκευής του πολύ ιδιαίτερου συγκεκριμένου υλικού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πόλη έχει , όπως είναι φυσικό, παντού ένα πολύ έντονο ανατολίτικο στυλ και ύφος.
Εντυπωσιακοί μιναρέδες βρίσκονται παντού, αλλά και πολλά κτίρια όχι και τόσο καλά συντηρημένα. Θέλει λίγο προσοχή στις μετακινήσεις σας ,καθώς όπως θα αντιληφθείτε, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, μην αρχίσετε να κυκλοφορείτε ανεξέλεγκτα μέσα στα στενά σοκάκια αφού σκοτεινιάσει. Κάντε τα ψώνια σας στην αγορά του Αλ Χαλίλι, και επωφεληθείτε από το παζάρι με τους ντόπιους καταφέρνοντας έτσι να αποκτήσετε αρκετά φθηνότερα αναμνηστικά δώρα από αυτό το ταξίδι σας.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Κάιρο