Αρχική Σελίδα > Προορισμοί

Χίος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Χίου είναι το πέμπτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ανήκει στο Ανατολικό Αιγαίο.
Απέχει μόλις 3,5 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Στη Χίο μπορείτε να μεταβείτε αεροπορικώς αλλά και ακτοπλοϊκώς. Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις προς τη Χίο από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δρομολόγια προς τη Χίο πραγματοποιούν αεροσκάφη της Aegean Airlines και της Olympic Air.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Χίο πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Hellenic Seaways και Nel Lines. Τα δρομολόγια αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του νησιού.

Στο more.com θα βρείτε φθηνά εισιτήρια πλοίων για Χίο για δρομολόγια πλοίων όλων των εταιρειών.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Στη Χίο, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί διάφορα μουσεία, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι της Χίου, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ευρήματα της  προϊστορικής και αρχαϊκής εποχής, αποτέλεσμα ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στον Εμπορείο, στο Άγιο Γάλας και στα Φανά.
Στην κεντρική πλατεία της Χώρας βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό οθωμανικό τζαμί.
Στην κεντρική Χίο, μεταξύ των Καρυών και του Αυγώνυμα βρίσκεται η Νέα Μονή και το μουσείο αυτής. Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό και γνωστό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που συναντάμε σε ολόκληρο το Αιγαίο. 
Ένα νησί με το τόσο μεγάλη  και ένδοξη ναυτική ιστορία δε θα μπορούσε να μη διαθέτει Ναυτικό Μουσείο.  Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου και φιλοξενείται ι σε ένα αρχοντικό (19ου αιώνα) που ανήκει στην οικογένεια Αναστασίου και Μαρουκώς Πατέρα.
Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη, τη Δημοτική Πινακοθήκη της Χίου καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο στην Καλλιμασιά.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ