Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Εδιμβούργο

Εδιμβούργο

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Λίρα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Εδιμβούργο βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Σκωτίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου (16 χλμ μακριά) μπορείτε να προσγειωθείτε έχοντας επιλέξει πτήσεις από  KLM, LUFTHANSA αλλά και AEGEAN ή OLYMPIC AIR  με ενδιάμεσες στάσεις.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τόσο οι τουρίστες ,αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι, προτιμούν να μετακινούνται με τα πόδια καθώς οι περισσότερες αποστάσεις είναι σχετικά κοντινές. Παρόλα αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο λεωφορεία καθώς και ταξί.  Η μορφολογία την πόλης δεν ενδείκνυται για ποδήλατο καθώς υπάρχουν αρκετές ανηφόρες και κατηφόρες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα δείτε να κυκλοφορούν αρκετά.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Οι επισκέπτες του Εδιμβούργου έχουν τεράστια ποικιλία των μνημείων που μπορούν να επισκεφθούν. Ξεκινώντας από την Παλιά Πόλη και το κάστρο του Εδιμβούργου, τους Βασιλικούς Κήπους, το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας  καθώς και την Εθνική  Πινακοθήκη της Σκωτίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Εδιμβούργο αποτελεί  τον ιδανικό προορισμό διακοπών τόσο για χειμώνα όσο και για καλοκαίρι.
Πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς συνδυάζει την γοτθική ομορφιά της Παλαιάς Πόλης και την άψογη αρχιτεκτονική της Νέας.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Εδιμβούργο