Αρχική Σελίδα > Προορισμοί

Ύδρα

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Η έκτασή της είναι 50 τ. χλμ και έχει πληθυσμό περίπου 2.719

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Ο ευκολότερος τρόπος για να έρθετε είναι με το πλοίο ή ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σχεδόν όλα τα οχήματα είναι απαγορευμένα στην Ύδρα, οπότε θα πρέπει να συνηθίσετε το περπάτημα η μια βόλτα με γαϊδουράκια. Υπάρχουν, επίσης, καΐκια που μπορούν να σας μεταφέρουν σε κάποια από τις παραλίες.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί τα Αρχοντικά του νησιού, να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα από το Περίπτερο και από τη Σπηλιά, να αγναντέψει το λιμάνι από το λόφο αλλά και να επισκεφθεί τις 300 Εκκλησίες και τα 6 Μοναστήρια του νησιού.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, την οικία του Γεώργιου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας της Ύδρας, και την Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Υδραίων, η οποία φιλοξενεί έργα διάσημων καλλιτεχνών όλο το χρόνο.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Ύδρα έχει αρκετές παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια. Η πρόσβαση σε αυτές είναι δυνατή με τα πόδια, με γαϊδουράκια ή με θαλάσσια μέσα.
Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις παραλίες είναι τα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά.
Οι πιο δημοφιλής παραλίες είναι ο Μόλος, η Παλαμίδα και τα Καμίνια.

Άλλες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε:
Σπηλιά - Υδρονέτα, Βλυχός, Πλάκες Βλυχού, Αυλάκι, Μικρό Καμίνι, Μανδράκι, Μπίστι , Άγιος Νικόλαος, Νίσιζα, Κλιμάκι, Λιμνιώνιζα, Καουμίθι, Άγιος Γεώργιος και Ζούβρας.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η Ύδρα έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή και πολλά μέρη για διασκέδαση. Τα περισσότερα στέκια είναι αρκετά εξελιγμένα και χαλαρά, αλλά υπάρχουν και μπαράκια όπου μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.

Μπορείτε επίσης, να δοκιμάσετε παραδοσιακή ελληνική και διεθνή κουζίνα στα πολλά εστιατόρια της Ύδρας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Ύδρα είναι ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Θεωρείται το πιο γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο από τα νησιά του Σαρωνικού. Παρόλο που έχει καλή νυχτερινή ζωή, είναι ήσυχη, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες δεν επιτρέπονται.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Ύδρα