Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Ικαρία

Ικαρία

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Ικαρίας βρίσκεται στο βορειανατολικό Αιγαίο ,  απέχει μόλις 10 ναυτικά μίλια από τις βορειοδυτικές ακτές της  Σάμου.
 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το νησί ταξιδεύοντας με αεροπλάνο ή πλοίο.
Η πτήση από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τον Άγιο Κήρυκα διαρκεί 30 λεπτά.
Υπάρχουν τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για Ικαρία, τα οποία αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά σε καθημερινή βάση με τα λιμάνια του νησιού τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο.
Δρομολόγια για την Ικαρία πραγματοποιούν πλοία της Hellenic Seaways.
 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Ικαρία διαθέτει εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Ξεχωρίζουν οι παραλίες: Λιβάδι, Μεσσαχτή, Να και Σεϋχελλες. Κατά κύριο λόγο οι παραλίες του νησιού είναι αμμώδεις και σε πολλές από αυτές η πρόσβαση είναι εύκολη. Το Λιβάδι είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με γαλάζια νερά και σίγουρα πρέπει να την επισκεφθείτε όπως και η παραλία της Μεσσαχτής. Η παραλία Σεϋχέλλες είναι μια μικρή παραλία με πράσινα νερά και βότσαλο. Αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε να είστε προετοιμασμένοι για περπάτημα μιας και ο δρόμος δε φτάνει μέχρι την παραλία και ο επισκέπτης της θα χρειαστεί να κατέβει από ένα μονοπάτι προς την παραλία.