Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Μαδρίτη

Μαδρίτη

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Euro (€)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η πόλη της Μαδρίτης βρίσκεται στα κεντρικά της Ισπανίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς στο Barajas Airport με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια της Alitalia και της Aegean Airlines.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στη Μαδρίτη υπάρχουν γραμμές μετρό και λεωφορεία. Ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς στη Μαδρίτη θεωρείται το μετρό, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα αλλά και φθηνά δίκτυα μετρό της Ευρώπης. Οι μετακινήσεις με ποδήλατο δεν ενδείκνυνται για την πόλη της Μαδρίτης, καθώς δεν διαθέτει ποδηλατόδρομους και οι οδηγοί δεν έχουν συνηθίσει την ύπαρξη ποδηλάτων στο δρόμο. Προτιμήστε το μετρό ή τα λεωφορεία, καλύπτουν άλλωστε όλη την πόλη.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά μνημεία της Μαδρίτης είναι τα Βασιλικά Ανάκτορα (Palacio Real).  Πολλά εντυπωσιακά μνημεία θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και στο πάρκο Retiro, όπως την Πύλη της Ανεξαρτησίας, το μνημείο του βασιλιά Αλφόνσο και άλλα.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Η Μαδρίτη είναι διεθνώς γνωστή για τα μουσεία τέχνης που διαθέτει. Απαραίτητοι προορισμοί το Museum on the Americas, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει διάφορα έργα τέχνης,αρχαιολογικά και εθνογραφικά από όλη την Αμερικάνικη ήπειρο, καθώς και το Museo del Prado, το οποίο φιλοξενεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές Ευρωπαϊκής τέχνης. Το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο της Μαδρίτης αποτελεί ένα από τα καλύτερα μουσεία του είδους στην Ευρώπη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Μαδρίτη είναι μια ζωντανή πόλη με έντονους ρυθμούς, ιδανική για διακοπές που θα συνδυάσουν επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα αλλά και διασκέδαση! Έχει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στον κόσμο, έντονη νυχτερινή ζωή και πολλές επιλογές για φαγητό και ψώνια. Μην παραλείψετε να απολαύσετε ισπανικούς μεζέδες σε ένα από τα tapas bar και να παρακολουθήσετε ένα flamengo show μουσικής ή χορού. Και για τους πιο τολμηρούς, μια επίσκεψη στο Las Ventas, τη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών (Plaza de Toros) στην Ισπανία, θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τις πολλές και πολύ όμορφες πλατείες της. Η πιο γνωστή είναι η Plaza Mayor, η οποία αποτελεί σύνηθες μέρος συνάντησης για τους τουρίστες αλλά και τους Μαδριλένους. Μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια από τις πολυάριθμες καφετέριες που βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Μαδρίτη