Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Μυτιλήνη

Μυτιλήνη

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Μυτιλήνης βρίσκεται στο σύμπλεγμα του βορείου Αιγαίου.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Στη Μυτιλήνη μπορεί να φτάσει κάποιος ακτοπλοϊκώς με πλοίο των ANEK LINES ή NEL LINES

Στο more.com θα βρείτε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μυτιλήνη.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Γενικά είναι αρκετά μεγάλο νησί, αλλά όχι αναπτυγμένο σε όλη του την έκταση. Έτσι για μέσα στην πόλη δεν χρειάζεστε μεταφορικό μέσο, οι αποστάσεις είναι μικρές και πολύ εύκολο να τις περπατήσετε. Αν θέλετε όμως να γυρίσετε το νησί, θα χρειαστείτε σίγουρα αυτοκίνητο.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Θα βρείτε διάφορα όμορφα διατηρητέα κτίρια, το σήμα κατατεθέν όμως του νησιού είναι το Κάστρο του. Είναι πολύ καλά διατηρημένο και ανοικτό στο κοινό. Επισκεφθείτε το καθώς η θέα του σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Θα βρείτε αρκετά μουσεία να επισκεφθείτε , τα πιο σημαντικά είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στο νησί της Μυτιλήνης θα βρείτε αρκετές παραλίες, με πολύ ωραία και καταγάλανα νερά! Οι πιο γνωστές είναι η Θέρμη, η Πέτρα, η Σκάλα Ερεσού, ο Μόλυβος και η παραλία Καλονής. Προσπαθήστε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερες, καθώς κάθε μία έχει τη δική της ομορφιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Το νησί είναι πραγματικά πανέμορφο! Μην χάσετε την ευκαιρία να το ανακαλύψετε όλο και να επισκεφθείτε όσα περισσότερα γραφικά χωριουδάκια μπορείτε. Ανεβείτε στο ορεινό χωριό  Αγιάσσο και πραγματικά θα αντικρύστε ένα τόσο όμορφο θέαμα που θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκετε σε νησί. Απολαύστε τη διαδρομή και την έντονη φύση, και προσπαθήστε να περάσετε οπωσδήποτε από το παραθαλλάσιο χωριουδάκι Πλωμάρι για να πιείτε το περίφημο ούζο του!