Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Νίσυρος

Νίσυρος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Νίσυρος είναι νησί του νότιου Αιγαίου και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Τήλο.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά για Νίσυρο με τη Blue Star Ferries. Επίσης, υπάρχουν δρομολόγια από άλλα νησιά των δωδεκανήσων, όπως την Κω ή τη Ρόδο.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Η Νίσυρος είναι μικρό νησί και τα καλύματα βρίσκονται κυρίως στη Χώρα, Μανδράκι αλλά και σε μεγάλα χωριά όπως Εμπορειός, Νικία ή Πάλοι. Επίσης, είναι ένα νησί που προτιμούν ιδιαίτερα οι "free campers".

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι συγκοινωνίες του νησιού δεν είναι τακτικές και καλύπτουν διαδρομές από τη χώρα σε κάποιους μεγάλους οικισμούς. Για να μετακινηθείτε με ευκολία είναι προτιμότερο να έχετε δικό σας όχημα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το Ηφαίστειο! Η Νίσυρος διαθέτει ένα από τα ελάχιστα ενεργά Ηφαίστεια, το οποίο μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στους κρατήρες του. Ο Στέφανος, ο Αλέξανδρος, Ο Πολυβώτης, οι φημισμένοι κρατήρες του Ηφαιστείου αναβλύζουν ακόμα τις μυρωδιές από θειάφι. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε το ηφαιστειολογικό μουσείο, τα δημοτικά λουτρά τα οποία λειτουργούν πλέον και σαν ξενώνες, το μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιανής και τα γραφικά χωριά με τα μοναδικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στη Νίσυρο θα βρείτε παραλίες με καταγάλανα νερά και μοναδικά μαύρα από το Ηφαίστειο βότσαλα. Οι πιο γνωστές είναι Μανδράκι, Παχιά Άμμος, Αγία Ειρήνη, Χοχλάκοι και Αυλάκι. Δεν είναι οργανωμένες οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η νυχτερινή ζωή στη Νίσυρο είναι περιορισμένη σε επιλογές. Στη χώρα θα βρείτε κυρίως μικρά μπαράκια που συγκεντρώνουν τους "νυχτόβιους" νησιού. Η ομορφιά όμως των διακοπών στη Νίσυρο βρίσκεται στα ταβερνάκια πάνω στο κύμα που συγκεντρώνουν τους νέους μέχρι τα ξημερώματα. 

Extra tip: Εάν βρεθείτε εκεί τους καλοκαιρνούς μήνες, ρωτήστε για πανηγύρια του νησιού. Είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Νίσυρος είναι ένα πανέμορφο και γραφικό νησί. Το Ηφαίστειο και η φυσική της ομορφιά θα σας μαγέψουν. Αξίζει να επισκεφθείτε τα χωριά που είναι όλα σε κοντινές αποστάσεις, να κάνετε βόλτες στα πολύχρωμα σοκάκια τους, με τα μοναδικά αρώματα από τις αυλές των σπιτιών και να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές συνταγές που θα σας προτείνουν.