Αρχική Σελίδα > Προορισμοί

Πόρος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ο Πόρος ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αργοσαρωνικού.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats των Hellenic Seaways και Nova Ferries. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.

Επίσης, από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια των Flying Dolphin και Euro Seas. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο εσωτερικό του νησιού με Λεωφορείο, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 30' λεπτά από την κεντρική πλατεία στην προκυμαία του νησιού.

Δρομολόγια:
Α. Πόρος - Πέρλια - Μικρό Νεώριο - Μεγάλο Νεώριο
Β. Πόρος - Κανάλι - Ασκέλι – Μοναστήρι


Στις παραλίες Μικρό Νεώριο - Μεγάλο Νεώριο - Λιμανάκι της αγάπης - Ασκέλι - Μοναστήρι - Πλάκα και Αλυκές, μπορεί κάποιος να φτάσει και με βάρκες που αναχωρούν από τη προκυμαία που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του νησιού.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο Πόρος παρά τη μικρή του έκταση έχει πολλές παραλίες, όλες σχεδόν κατά μήκος της νότιας, κατάφυτης ακτογραμμής του νησιού.

Οι περισσότερες είναι κοντά στην Πόλη και μπορεί κάποιος να πάει σε λίγη ώρα με αυτοκίνητο, λεωφορείο, ποδήλατο, ή με τα πόδια, αλλά και με βαρκάκια από το λιμάνι.

Κάποιες χαρακτηριστικές και πολύ γραφικές παραλίες είναι:
το Κανάλι, το Ασκέλι, το Μοναστήρι, η Βαγιωνιά, ο Ρωσικός Ναύσταθμος, το Μικρό Νεώριο, το Λιμανάκι της Αγάπης, η Πέρλια, το Λεμονοδάσος, η Αλυκή και Γαλατάς - Πλακά.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Υπάρχουν πολλά μπαρ και καφετέριες κατά μήκος της παραλίας στην πόλη του Πόρου και η κίνηση είναι πολύ έντονη, ιδιαίτερα τον Αύγουστο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όσον αφορά το φαγητό, θα βρείτε πολλές ταβέρνες στην πόλη του Πόρου και τις παραλίες. Υπάρχει επιλογή μεταξύ ελληνικής και διεθνούς κουζίνας και μπορείτε να δοκιμάστε ένα τοπικό χυμό λεμονιού καθώς και τα τοπικά γλυκά. Στη παραλία του Πόρου θα βρείτε καλά εστιατόρια με φρέσκο ψάρι και λογικές τιμές. Υπάρχουν επίσης ωραία ταβερνάκια στο πεζόδρομο παράλληλα με την παραλία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Ο Πόρος είναι ένα μικρό νησί με πολλές ομορφιές. Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, και είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για Έλληνες και ξένους.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ