Αρχική Σελίδα > Προορισμοί

Σπέτσες

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα ιστορικά νησιά του Αργοσαρωνικού.
Τις Σπέτσες απαρτίζουν τρεις ακόμη νησίδες: η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ιωάννης και το Μικρό Μπούρμπουλο.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Από τον Πειραιά υπάρχουν πλοία και ιπτάμενα δελφίνια για Σπέτσες αρκετές φορές κάθε μέρα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο πιο συχνός τρόπος για μετακίνηση είναι με μικρά πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι αρκετές φορές την ημέρα, αλλά υπάρχουν και οδικές συνδέσεις. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται αλλά μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα και μοτοποδήλατα. Υπάρχουν επίσης άμαξες με άλογα και λίγα ταξί.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το νησί των Σπετσών διαθέτει εντυπωσιακούς ιστορικούς κι αρχιτεκτονικούς θησαυρούς. Η πλατεία της Ντάπιας με τα κανόνια στο λιμάνι, όπου συγκεντρώνονταν οι ιστορικές προσωπικότητες του 1821 είναι σημείο αναφοράς. Το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, φιλοξενεί πολύτιμα κειμήλια. Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης το Μουσείο των Σπετσών που στεγάζεται στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη και περιέχει αρχαία ευρήματα κι ενδιαφέροντα εκθέματα από την Επανάσταση του Έθνους.

Στο νησί των Σπετσών θα θαυμάσετε τις παραδοσιακές κατοικίες, θα σεργιανίσετε στις πλακόστρωτες πλατείες, όπου θα δείτε προτομές ιστορικών φυσιογνωμιών, τον πύργο με το ρολόι, καθώς και κάτασπρες εκκλησίες, που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σας. Στο Παλιό Λιμάνι, το καμάρι των Σπετσών, θα σας καθηλώσει η ρομαντική ατμόσφαιρα, ενώ η παρουσία του φάρου θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε μια άλλη εποχή.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η Αγία Παρασκευή, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Ανάργυροι, όπου γίνονται θαλάσσια σπορ και διαθέτουν εστιατόρια και σνακ μπαρ.

Άλλες παραλίες που μπορείτε να δείτε είναι:
ο Άγιος Μάμας κι ο Μπάτης, κοντά στην πόλη των Σπετσών, η Κουνουπίτσα, οι Σχολές, καθώς και οι παραλίες Βρέλλος και Παράδεισος, στα βόρεια του νησιού. Οι όρμοι της Ζογεριάς και της Ξυλοκέριζας προσφέρουν εντυπωσιακές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, όπου αξίζει να κολυμπήσετε.

Μπορείτε να γνωρίσετε τις παραλίες των Σπετσών με καΐκια που ξεκινούν από το λιμάνι, με μηχανάκι ή ποδήλατο.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Οι Σπέτσες αποτελούν προορισμό για όλο το χρόνο κι έτσι διατηρούν μια ζωντανή ατμόσφαιρα που συναρπάζει τους επισκέπτες. Παρέχει άριστες επιλογές για φαγητό σε εστιατόρια και ταβερνάκια, όπου σερβίρονται τοπικά κι άλλα ελληνικά εδέσματα. Συγκεντρώνουν επίσης πληθώρα από κλαμπ και μπαράκια που ικανοποιούν όλα τα γούστα κι αποπνέουν πολυτέλεια και στυλ. Τα νυχτερινά κέντρα κι εστιατόρια εκτείνονται από την πόλη των Σπετσών μέχρι το Παλιό Λιμάνι, που κλέβει τις καρδιές των επισκεπτών.

Επίσης, οι Σπέτσες αποτελούν πόλο έλξης λόγω της αναβίωσης της ναυμαχίας των Σπετσών στις αρχές Σεπτεμβρίου, τη γνωστή «Αρμάτα», κατά την οποία ανατινάζεται το ομοίωμα μιας τουρκικής φρεγάτας, ενώ διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις καθ’ όλη την εβδομάδα των εορτασμών.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ