Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Ανάφη

Ανάφη

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ανάφη βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και αποτελεί νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανατολικά από την Σαντορίνη και απέχει 150 μίλια από τον Πειραιά. Έχει έκταση 38,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος ακτών 32,4 χιλιόμετρα και μέγιστο ύψος 579 μέτρα (βουνό Βίγλα). 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Aπό το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν δρομολόγια για την Ανάφη με πλοία της Blue Star Ferries και της Aegeon Pelagos τα οποία παίρνουν επιβάτες και οχήματα. Η Ανάφη συνδέεται επίσης με τη Σαντορίνη, σχεδόν καθημερινά με τοπικά δρομολόγια.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το νησί είναι σχετικά μικρό οπότε μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα με τα τοπικά λεωφορεία.
Αν πάντως θέλετε να έχετε ελευθερία στις μετακινήσεις σας και να επισκεφθείτε σημεία του νησιού που δεν εξυπηρετούνται από την τοπική συγκοινωνίας καλό θα ήταν να διαθέτετε το δικό σας μεταφορικό όχημα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στην Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού μπορείτε να περπατήσετε στα σοκάκια της και να επισκεφτείτε το ενετικό Κάστρο. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Ανάφη έχει πολλές όμορφες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και βαθυπράσινα νερά όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ρούκουνας, ο Μέγας Ποταμός, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Κλεισίδι και το Κατσούνι.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Παρόλο που η Ανάφη θεωρείται ήσυχο νησί, μπορείτε να βρείτε ταβέρνες, ψησταριές, φούρνους, παντοπωλεία και μπάρ στην Χώρα να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Πρόκειται για ένα ήσυχο νησί που αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν γαλήνιες διακοπές, ένα πεντακάθαρο φυσικό περιβάλλον και έναν απλό τρόπο ζωής κοντά στους φιλόξενους κατοίκους της.