Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Ντουμπάϊ

Ντουμπάϊ

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Dh

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρίσκεται στα παράλια του Περσικού Κόλπου και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Με απευθείας πτήσεις των Emirates Airlines, αλλά και με ενδιάμεσες στάσεις της Qatar (μέσω Doha), Turkish Airlines (μέσω Κων/πολη ) αλλά και Etihad (μέσω Abu Dhabi)

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο Ντουμπάι υπάρχει δίκτυο μεταφοράς με λεωφορεία αρκετά ικανοποιητικό, καθώς και η δυνατότητα να πάρετε ταξί. Αν επιλέξετε τη δεύτερη λύση καλό θα είναι να έχετε διαπραγματευτεί από πριν το κόστος της μεταφοράς σας καθώς τα ταξί δεν έχουν μετρητή. Επειδή βέβαια το Ντουμπάι είναι η πόλη της υπερβολής μπορείτε να νοικιάζετε για τις μετακινήσεις σας από μικρά θαλάσσια ταξί έως και υπερπολυτελείς λιμουζίνες.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Στο Ντουμπάι μπορείτε να δείτε τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 800μ,που εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2010. Αρκετοί βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν σαν μνημείο ματαιοδοξίας, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του εμιράτου, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα εντυπωσιακότατο κτίριο για ολόκληρη την πόλη. Χαρακτηριστικότατο μέχρι πρότινος  βέβαια είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο το 7* Burj Al Arab.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, αξίζει να πάτε στην παλιά πόλη Bastakiya και στο φρούριο Al Fahibi που χτίστηκε γύρω στο 1787. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ενώ δεν μοιάζει καθόλου με μουσείο εξωτερικά, το εσωτερικό του αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει πλήρως. Θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για την πόλη, την ιστορία της, τις συνήθειες τους αλλά και το πώς έφτασε το Ντουμπάι να είναι από ένα απλό χωριουδάκι αυτό που έγινε σήμερα.Ανοικτό όλες μέρες έως και στις 8.30 κάθε βράδυ, αξίζει να το επισκεφθείτε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε το Ντουμπάι με 2 λέξεις, αυτές θα ήταν σίγουρα η χλιδή και η πολυτέλεια. Οι εμπειρίες που θα ζήσετε λόγω των συγκεκριμένων λέξεων κάνουν το Ντουμπάι μοναδικό πόλο έλξης για τουρίστες όλων των κατηγοριών, από νεόνυμφα ζευγάρια έως πολυάσχολους επιχειρηματίες. Σχεδόν όλοι το συνδυάζουν με shopping καθώς βρίσκουν φοβερές ευκαιρίες σε όλα τα είδη, από ένδυση έως και hi-tech συστήματα.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Ντουμπάι