Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Τουρκική λίρα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρίσκεται στη νότια είσοδο του Βοσπόρου, αποτελώντας την μοναδική πόλη σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται σε 2 διαφορετικές ηπείρους την Ευρώπη και την Ασία.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς καθημερινά από Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Ολυμπιακής , της Aegean αλλά και Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (IST).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Θα βρείτε και μετρό αλλά και τραμ. Τελικά θα προτιμήσετε το δεύτερο καθώς είναι πιο βολικό και πιο πρακτικό. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τη μαγεία του Βοσπόρου χρησιμοποιώντας τα θαλάσσια ταξί, μετακινούμενοι από το Ευρωπαϊκό προς το Ασιατικό κομμάτι (ή και ανάποδα) αποφεύγοντας εντελώς τη γέφυρα του Βοσπόρου η οποία αντιμετωπίζει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα πολλές ώρες της ημέρας.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ήΑγιά-Σοφιά, (τουρκικά Ayasofya, λατινικά Sancta Sophia ή Sancta Sapientia), γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά Η Μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 - 1261 κατά την οποία ήταν ρωμαιοκαθολικός ναός, ενώ μετά τηνάλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος, μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο (τουρκικά Ayasofya Müzesi).

Απέναντι της υπάρχει το Μπλέ Τζαμί, με έξι μιναρέδες το οποίο θεωρείτε το πιο μεγαλοπρεπές σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Δίπλα από τη Αγία Σοφία είναι ο παλαιός Ιππόδρομος ο οποίος σήμερα χρησιμοποιείται σαν πάρκο και είναι γνωστός και σαν πλατεία Σουλτάν Αχμέτ. Επίσης βρεθείτε στο ανάκτορο του Τοπ Καπί, το οποίο αποτέλεσε επίσημη κατοικία των σουλτάνων. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μουσείο προσελκύοντας πλήθη τουριστών. Και στην μοντέρνα πόλη όμως μπορείτε να βρείτε σημαντικά αξιοθέατα όπως τον Πύργο του Γαλατά, ύψους 70 μέτρων¸ να δεσπόζει στην ομώνυμη συνοικία.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Εσωτερικά στο Τοπ Καπί λειτουργεί μουσείο, το οποίο αν βρεθείτε στο ανάκτορο προφανώς και να το επισκεφθείτε αφού θα δείτε ένα πλήθος σημαντικών θυσαυρών. Σημαντικό επίσης μουσείο είναι το Αρχαιολογικό, πολύ κοντά στο Τοπ Καπί. Άκρως ενδιαφέρον είναι και το μουσείο Χαλιών και Κιλιμιών αλλά και το Yedikule το οποίο ήταν κάποτε φυλακή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μόλις φτάσετε θα αντιληφθείτε πως είναι μια πόλη γεμάτη ζωή, γεμάτη μνημεία, και γεμάτη ιστορία. Μην διστάσετε να την ανακαλύψετε επειδή δεν γνωρίζετε τη γλώσσα. Θα δείτε πως όταν μιλάτε σε ντόπιους θα σας καταλαβαίνουν, ειδικά στην Αγορά και στα υπαίθρια  παζάρια που αναπόφευκτα θα κληθείτε να κάνετε. Απολαύστε τη μαγική θέα στο Βόσπορο πίνοντας ένα καφέ στο πολύ όμορφο μαγαζάκι που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα. Βρείτε την πλατεία Τακσίμ και ανακαλύψτε μαγαζιά τόσο εμπορικά για τα ψώνια σας, αλλά και για τη διασκέδαση σας!

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Ισταμπούλ