Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Λάρνακα

Λάρνακα

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Euro (€)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Λάρνακα βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα με φτηνά αεροπορικά εισιτήρια της Aegean, Ολυμπιακής και Cyprus Airways.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Λάρνακα χαρακτηρίζεται από έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα κυρίως στις ώρες αιχμής. Θα σας προτείναμε να μετακινηθείτε με ταξί ή με τις διαθέσιμες συγκοινωνίες.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Τα βασικά μνημεία της Λάρνακας είναι δύο , το πρώτο είναι στην επαρχία Αλάμινος. Το σεμνό μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Λάζαρο Γεωργίου βρίσκεται μπαίνοντας στο χωριό απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μάμα.
Το δεύτερο είναι το Μνημείο Ηρώων στο χωριό του Αγ. Θεοδώρου, στην είσοδο του κοινοτικού μεγάρου. Το συγκεκριμένο απεικονίζει τις προτομές των λοχία Αντωνάκη Μανώλη, του υπαστυνόμου Φίλιο Τσιγαρίδη και του αγνοούμενου Ανδρέα Ευριπίδου και έχει αφιερωθεί στο καλοκαίρι του 1974.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Στη Λάρνακα μπορείτε να επισκεφθείτε ένα μεγάλο αριθμό από μουσεία που θα καλύψουν το σύνολο των απαιτήσεων σας, ενδεικτικά σας αναφέρουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιδρύματος Πιερίδη, το Βυζαντινό Μουσείο της Εκκλησίας Αγ. Λαζάρου, το Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και το Επαρχιακό Μεσαιωνικό Μουσείο Λάρνακας (Φρούρειο Λάρνακας).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Λάρνακα ως παλαιότερη σωζόμενη της Κύπρου έγινε γνωστή με το όνομα Κίτιον, παίρνοντας το όνομα της από τον εγγονό του Νώε Κίττιμ. Χαρακτηριστικό της Λάρνακας είναι πως ποτέ, σε αντίθεση με άλλες αρχαίες πόλεις, δεν εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της και συνεχίζει να βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία από την ίδρυση της, δηλαδή τα τελευταία 6000 χρόνια.
Το 1974 με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο περίπου 200.000 Ελληνοκύπριοι εκδιώχθηκαν με τη βία και περίπου 40.000 πρόσφυγες κατέληξαν στη Λάρνακα τριπλασιάζοντας έτσι τον πληθυσμό της.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Λάρνακα