Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Λονδίνο

Λονδίνο

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Λίρα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Λονδίνο εκτός από πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου!
Με περισσότερους από 8.000.000 κατοίκους αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα εξαιρετικά σημαντικό επιχειρηματικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο, που επηρεάζει καθοριστικά ολόκληρο τον κόσμο απ' την ελισαβετιανή εποχή (16ος αι.) μέχρι και σήμερα!

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Το Λονδίνο εξυπηρετείται από τα αεροδρόμια Heathrow (δυτικά της πόλης), Gatwick (νότια), Stansted (βορειοανατολικά) και Luton (βόρεια). Φθηνά απευθείας αεροπορικά εισιτήρια υπάρχουν από την Αθήνα για τα αεροδρόμια Heathrow (με τις εταιρείες Aegean Airlines, British Airways, Olympic Air) και το Gatwick (από την Easyjet και την Olympic Air).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το Λονδίνο έχει το πιο παλιό υπόγειο metro στον κόσμο. Το London Underground έχει ένα ευρύτατο δίκτυο έντεκα γραμμών (Brown, Red, Yellow, Green, Pink, Silver, Dark Magenta, Black, Dark Blue, Light Blue,  Turquoise) που καλύπτει ολόκληρη την πόλη. Το μετρό στο Λονδίνο είναι ο καλύτερος τρόπος να κυκλοφορήσει κανείς στην πόλη. Ωστόσο η πόλη καλύπτεται από ένα εξίσου ευρύ δίκτυο λεωφορειακών γραμμών, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούνται ακόμα και σήμερα από τα παραδοσιακά κόκκινα Λονδρέζικα λεωφορεία! Η πόλη διαθέτει ακόμα tram αλλά και καραβάκια που διασχίζουν τον ποταμό Τάμεση τους ανοιξιάτικους και χειμερινούς μήνες.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η πλατεία Τραφάλγκαρ (Trafalgar Square) είναι το κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Χτίστηκε προς τιμήν του Ναυάρχου Nelson που κέρδισε τη μάχη του Trafalgar, στην Ισπανία. Την κοσμούν 4 χάλκινα λιοντάρια και το άγαλμα του Ναυάρχου. Αξίζουν επίσης την επίσκεψη σας, το παλάτι του Buckingham, τόπος διαμονής της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, το Westminster Abbey, η Βουλή των κοινοτήτων (Palace of Westminster) και το πασίγνωστο Big Ben. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το London Eye, ο μεγαλύτερος τροχός στην Ευρώπη. Από ύψος 135 μέτρων θα μπορέσετε να έχετε μια φαντασμαγορική θέα της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ένα από τα πιο γνωστά σημεία του Λονδίνου αποτελεί και το Piccadilly Circus, με τις γνωστές διαφημιστικές πινακίδες νέον. Από εκεί θα μπορέσετε να εξερευνήσετε την πλατεία Leicester με τους πολλούς κινηματογράφους –στους οποίους συχνά λαμβάνουν χώρα παγκόσμιες πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών. Στην ίδια πλατεία είναι##LINKTEXT##travel.viva.gr/airtickets/aegean-airlines συγκεντρωμένα και μερικά από τα μεγαλύτερα night clubs του Λονδίνου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η περίφημη γειτονιά Soho με τα μικρά bars και εστιατόρια.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Το Λονδίνο έχει πάνω από 100 μουσεία που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα ενδιαφερόντων. Πιο γνωστό και φημισμένο το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Madame Tussauds. Το Λονδίνο φιλοξενεί και το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο φυλάσσονται αρχαιολογικοί θησαυροί από πολλές χώρες στον κόσμο. Τα μάρμαρα της Ακρόπολης είναι εκεί, μαζί με μία από τις Καρυάτιδες. Επισκεφθείτε ακόμα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο του Πύργου του Λονδίνου, στο οποίο φυλάσσονται τα διαμάντια του Στέματος.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Λονδίνο είναι διάσημο τόσο για τα νυχτερινά του μαγαζιά όσο και για τα εστιατόρια και bars  του. Ίσως όμως γνωστότερο να είναι για τη θεατρική του σκηνή. Όλες οι μεγάλες παραστάσεις ξεκινούν από εδώ! Τα θέατρα της Βρετανικής πρωτεύουσας είναι μοναδικά και θα σας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσετε ηθοποιούς σε παραστάσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

ΨΩΝΙΑ

Η επίσκεψη στο Λονδίνο, είτε για τουρισμό, είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε για ψώνια, είτε για διασκέδαση, είτε για σπουδές, είτε για εργασία, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο είναι πάντα διαφορετική από την προηγούμενη επίσκεψη καθώς η πόλη συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει διαρκώς!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχει κάτι που το Λονδίνο να μην προσφέρει στον ταξιδιώτη. Ό,τι και αν ψάχνει κάποιος είναι εκεί: παγκοσμίου φήμης Μουσεία, πασίγνωστα μνημεία, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φαγητό, shopping. Το Λονδίνο έχει τα πάντα και σε κάθε επίσκεψη ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει κάτι καινούργιο. Το εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών διευκολύνει τον επισκέπτη της πόλης να βρεθεί σύντομα και με ασφάλεια όπου αυτός επιθυμεί.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Λονδίνο