Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Μιλάνο

Μιλάνο

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Euro (€)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Μιλάνο βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Ιταλίας και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Οι επιλογές είναι αρκετές. Αεροπορικώς με απευθείας πτήση της Aegean αλλά και ενδιάμεσες στάσεις με Lufthansa και Iberia. Εναλλακτικά μπορείτε αν έχετε μέρες στη διάθεση σας να πάτε οδικώς μέχρι Πάτρα και από εκεί να πάρετε το πλοίο για Μπάρι και μετά οδικώς μέχρι Μιλάνο.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το μετρό στο Μιλάνο σίγουρα θα σας διευκολύνει στις μετακινήσεις σας καθώς διαθέτει 4 γραμμές που εκτείνονται σχεδόν σε όλη την πόλη. Προτιμήστε τις ημερήσιες κάρτες του τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε και από περίπτερα. Επίσης υπάρχουν τρένα αλλά και λεωφορεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Όσοι προτιμάτε τα ταξί θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε κάποιο άδειο, φροντίστε να βρείτε εγκαίρως κάποιο τηλέφωνο ώστε να μπορείτε να το καλέσετε.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Μην περιμένετε να δείτε τα μνημεία που θα δείτε σε Ρώμη και Φλωρεντία, το πιο γνωστό είναι ο καθεδρικός ναός Duomo , στην ομώνυμη πλατεία. Ανεβείτε μέχρι την κορυφή του και δείτε τη θέα ολόκληρου του Μιλάνου.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Το μουσείο Τεχνολογίας του Da Vinci είναι ίσως ότι καλύτερο μπορείτε να επισκεφθείτε. Αξίζει όμως σίγουρα να πάτε, ειδικά αν έχετε και μικρά παιδιά, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

ΧΡΗΜΑ

Η Ιταλία ανήκει στη ζώνη του ευρώ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πόλη είναι ο παράδεισος όλων όσων ασχολούνται με τη μόδα. Προτιμήστε να επισκεφθείτε το Μιλάνο σε περίοδο εκπτώσεων, πραγματικά αξίζει τον κόπο. Θα δείτε πολύ όμορφο κόσμο, θα βρείτε όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, θα φάτε σε πολύ ωραία και ακριβά εστιατόρια, θα πιείτε φαντασμαγορικά cocktails απολαμβάνοντας όμορφα τοπία. Γενικά το Μιλάνο είναι ο κατάλληλος προορισμός αν θέλετε να πάτε κάπου για να διασκεδάσετε, να κάνετε βόλτες και ψώνια. Κάντε μια βόλτα στη Σκάλα του Μιλάνου και θα νιώσετε την ιταλική αύρα να σας καταλαμβάνει.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Μιλάνο