Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα αμερικάνικο δολάριο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Νέα Υόρκη είναι η Βορειοανατολική πολιτεία των Η.Π.Α.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του  J.F.K με απευθείας πτήσεις της Delta Airlines αλλιώς με μια ενδιάμεση στάση της Lufthansa, British Airways αλλά και της Air France.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Εξαρτάται που έχετε επιλέξει να μείνετε. Προτιμήστε στο Μανχάταν, καθώς θα σας διευκολύνει απίστευτα το μετρό. Είναι αρκετά ασφαλές, σίγουρα το πιο γρήγορο αλλά και το πιο οικονομικό. Έχει 470 σταθμούς και 26 διαφορετικές γραμμές. Οι Metrocards  ισχύουν και  για τον υπόγειο σιδηρόδρομο αλλά και για τα λεωφορεία και συμφέρουν πολύ. Μέσα στο μετρό έχει μηχανήματα για να βγάλετε την κάρτα. Η  κάθε διαδρομή κοστίζει 2 δολάρια και μέσα σε διάστημα δύο ωρών είναι δωρεάν.
Μπορείτε επίσης να πάρετε λεωφορείο, καθώς στάσεις υπάρχουν σε κάθε τετράγωνο, ή και ταξί αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι θα αντιμετωπίσετε φοβερή κίνηση.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Το πρώτο πράγμα που έρχεται σε όλους μας στο μυαλό είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας.Μπορείτε να ξεκινήσετε με καραβάκι από το Battery Park όπου επισκέφτεστε σε δέκα λεπτά πρώτα το άγαλμα της Ελευθερίας και στη συνέχεια την Νήσο Έλι. Τα καραβάκια αναχωρούν συνέχεια από το πρωί και σε αφήνουν στο Άγαλμα της Ελευθερίας όπου μπορείς να κάτσεις όση ώρα θέλεις. Εκτός από το Άγαλμα έχει και μουσείο αλλά και καφετέρια. Αν δεν θέλεις μπορείς να μην κατέβεις στη Νήσο και να συνεχίσεις για το Βattery Park. Καλό είναι να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί και να επιλέξετε μια μέρα που θα έχει καλό καιρό.

Ακόμα θα πρέπει να δείτε το Empire State Building, που ανεβαίνεις στον 86ο και στον 102ο όροφο. Είναι ανοιχτό μέχρι τις 2 τα ξημερώματα  και υπολογίστε οτι θα χρειαστείτε  τουλάχιστον μία ώρα για να απολαύσει κανείς όλο το θέαμα.

Στο ίδιο στυλ είναι και το Top Of the Rock όπου θα ανεβείτε στον 67ο όροφο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα! Ο συνδυασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε ένα από τα δύο το απόγευμα και το άλλο αργά το βράδυ έτσι ώστε να δείτε και βράδυ την όντως εντυπωσιακά φωταγωγημένη Νέα Υόρκη. Όταν επισκεφτείτε το Top Of the Rock καλό είναι να επισκεφτείτε και το Rock Feller που είναι ακριβώς από κάτω.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το σημείο 0 και να συνδυαστεί με βόλτα στη Wall Street  και στην περιοχή Soho.Η Chinatown σαν περιοχή δεν θυμίζει τίποτα από Νέα Υόρκη. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι πραγματικά στην Κίνα.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Και πάλι θέλει πολύ καλό προγραμματισμό στις μέρες σας. Αν επισκεφθείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας καλό θα είναι να δείτε και το μουσείο που λειτουργεί στο εσωτερικό. Ακόμα, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σε έκταση αλλά και εκθέματα είναι το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης το οποίο σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι επίσης εξαιρετικό, ειδικά αν έχετε μαζί σας παιδιά! Στο ευρύτερο κομμάτι του πολιτισμού μην παραλείψετε να παρευρεθείτε σε κάποια από τις αμέτρητες παραστάσεις του Broadway, ότι και να διαλέξετε σίγουρα θα σας αποζημιώσει καθώς η αίσθηση και μόνο είναι πρωτόγνωρη. Καλό θα ήταν βέβαια να έχετε μεριμνήσει και να κλείσετε τα εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή, πιστέψτε μας θα δείτε σημαντική οικονομική διαφορά!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το σίγουρο είναι ένα, όσες μέρες και να διαθέσετε δεν θα μπορέσετε να ανακαλύψετε όλη τη μαγεία που κρύβει αυτός ο προορισμός! Όταν δείτε ότι δεν αντέχετε άλλο περπάτημα και περιήγηση, προσπαθήστε να χαλαρώσετε σε κάποια γωνιά του Central Park,και μόνο η αύρα του θα σας ξεκουράσει! Τα ψώνια που μπορείτε να κάνετε είναι για όλα τα πορτοφόλια, από πολυκαταστήματα που καταλαμβάνουν ολόκληρα τετράγωνα ( Macy’s στην 34η λεωφόρο) έως και την περιβόητη 5η λεωφόρο που φιλοξενεί τους πιο διάσημους και ακριβούς οίκους μόδας. Μην διστάσετε όμως να επισκεφθείτε και τα όποια μαγαζάκια βρίσκετε με μεταχειρισμένα, καθώς οι ευκαιρίες είναι επίσης μοναδικές! Οι νυχτερινές σας τώρα επιλογές όπως καταλαβαίνετε ποικίλουν και είναι άπειρες! Μην εκπλαγείτε πάντως αν μπείτε σε μικρά bar-ακια και δείτε κάποιον διάσημο να κάνει standup comedy, θυμηθείτε είστε στην Νέα Υόρκη…..

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Νέα_Υόρκη