Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Πάρος

Πάρος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Πάρου βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το κυριότερο λιμάνι του νησιού βρίσκεται στην Παροικιά. Μπορείς να κλείσεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια το εισιτήριό σου μέσω του more.com και να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αναρωτιέσαι πώς θα μετακινηθείς στην Πάρο; Το νησί έχει μέγεθος περίπου 200 χιλιόμετρα ενώ οι αποστάσεις ανάμεσα στα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος είναι επίσης μεγάλες, πράγμα που σημαίνει πως είναι πιθανό να χρειαστείς είτε αυτοκίνητο είτε μηχανή. Φυσικά το νησί διαθέτει ΚΤΕΛ το οποίο ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο έχει αυξημένα δρομολόγια και διευκολύνει κατά πολύ τις μετακινήσεις.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ήλιος, θάλασσα, αμμουδιά τι άλλο να ζητήσει κανείς; Από αυτό το νησί δεν λείπει τίποτα, ειδικά όταν γίνεται λόγος για παραλίες! Στο νησί θα βρεις παραλίες για όλα τα γούστα. Από μεγάλες, αμμώδεις εκτάσεις μέχρι μικρούς κολπίσκους για απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Αν το επισκεφθείς, οπωσδήποτε πρέπει να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου τις Κολυμπήθρες. Βρίσκεται στην περιοχή της Νάουσας και είναι πασίγνωστη για τα καθαρά νερά της και τους εντυπωσιακούς βράχους.  Αν είσαι λάτρης του surf τότε θα λατρέψεις την Χρυσή Ακτή. Βρίσκεται 20χλμ. από την Παροικιά και πρόκειται για μια τεράστια έκταση με αμμώδη παραλία. Αν πάλι είσαι party animal, εννοείται πως στην Πάρο θα βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις! Η Santa Maria προσελκύει κάθε χρόνο ανθρώπους κάθε ηλικίας αφού διαθέτει μεγάλη, αμμώδη παραλία που την καθιστά ιδανική και για camping. Γύρω θα βρεις μοναδικά στέκια για φαγητό καθώς και παραλιακά κλαμπ για δροσιστικά cocktails.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στην Πάρο θα καταλάβετε ότι το νησί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζει σε πολύ έντονους ρυθμούς. Υπάρχουν δυο βασικοί πόλοι έλξης του κόσμου, η Νάουσα και η Παροικιά. Εξαρτάται τι ψάχνετε και πως σας αρέσει να διασκεδάζετε, καλό θα ήταν να δείτε και τις δυο περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως συνήθως οι Έλληνες προτιμούν την Νάουσα ενώ οι ξένοι την Παροικιά. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο που θα σας ταιριάζει καθώς τα μαγαζιά είναι πάρα πολλά και στις δύο περιοχές.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Αν έπρεπε να περιγράψουμε με λίγα λόγια το νησί τότε θα λέγαμε πως είναι ένας επίγειος παράδεισος που βρέθηκε στο Αιγαίο. Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομορφιά, σοκάκια που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις με αμέτρητα μαγαζάκια-διαμάντια, νόστιμο φαγητό και μαγευτικές παραλίες. Το νησί που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακό αλλά και κοσμοπολίτικο, είναι πολλά υποσχόμενο και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις!