Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Τήνος

Τήνος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Τήνου βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Γενικά υπάρχουν πολλές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς το νησί της Τήνου.
Από Πειραιά λοιπόν, με δρομολόγιο των Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways, Aegean Speed Lines. Αλλά και από Ραφήνα, με δρομολόγια των Cyclades Fast Ferries, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries, Agoudimos Lines και Sea Jets.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο καλύτερος τρόπος αν θέλετε να ανακαλύψετε το νησί είναι με αυτοκίνητο ή κάποιο μηχανάκι, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν επίσης και τοπικές συγκοινωνίες που συνδέουν τη Χώρα με τα περισσότερα χωριά του νησιού αλλά και ταξί τα οποία μπορείτε να βρείτε στη Χώρα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Τήνος είναι γνωστή, σχεδόν σε όλους μας για την εκκλησία της την Παναγία της Ευαγγελίστριας. Πλήθη κόσμου συρρέουν όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να προσκυνήσουν, με αποκορύφωμα στις 25 Μαρτίου αλλά και στις 15 Αυγούστου.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το νησί της Τήνου έχει κάποιες παραλίες που μπορείτε να πάτε για να απολαύσετε τον ήλιο και το μπάνιο σας. Κάποιες πολύ χαρακτηριστικές του νησιού είναι η Κολυμπήθρα, η Παχιά Άμμος,τα Καλύβια, η Υστέρνια αλλά και η Λυχναφτιά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μαζί με το μπάνιο σας και φαγητό στον Άγιο Μάρκο, στον Άγιο Σώστη αλλά και στον Όρμο Γιαννάκη.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Οι επιλογές της διασκέδασης που σας δίνει το νησί της Τήνου είναι ελαφρώς περιορισμένες. Επιλέξτε να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα πολλά καφέ που βρίσκονται είτε στη Χώρα είτε στα διάφορα χωριά της και μόλις ο ήλιος δύσει πιείτε ήρεμα το ποτό σας σε κάποιο από τα γραφικά μπαράκια που υπάρχουν στο νησί.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Το νησί της Τήνου είναι ένας προορισμός με αρκετές αντιθέσεις, κυρίως στα ηλικιακά κοινά που το επισκέπτονται. Μπορείτε πάντως να το επιλέξετε σαν έναν καλοκαιρινό προορισμό ο οποίος σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την γραφικότητα του, το εξαιρετικό φαγητό αλλά και την γνήσια φιλοξενία των ντόπιων.