Αρχική Σελίδα > Ακτοπλοϊκά εισιτήρια > Ακτοπλοϊκές Εταιρείες > ANES > Ακυρωτική και Εκπτωτική Πολιτική

Ακυρωτική και Εκπτωτική Πολιτική - ANES

ANES
EKΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

100% Έως 14 ημέρες προ του απόπλου.

75% Έως 7 ημέρες προ του απόπλου.

50% Έως 12 ώρες προ του απόπλου. Δεν επιστρέφεται ναύλος στο χρονικό διάστημα των 12 ωρών προ του απόπλου.  

Μετά την αναχώρηση του πλοίου τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας (OPEN) ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας του ταξιδιού.

Τα εισιτήρια ακυρώνονται από τους Κεντρικούς Πράκτορες και τα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας και δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παραδώσουν τα εισιτήρια στα προαναφερόμενα πρακτορεία ή γραφεία.
 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας ισχύουν για 1 έτος από την ημερομηνία έκδοσης τους και δεν γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση. Είναι απαραίτητο πριν την επιβίβαση το αρχικό εισιτήριο να αντικατασταθεί με νέο εισιτήριο.  
Εισιτήρια μπορούν να γίνουν OPEN (ανοικτής ημερομηνίας) μέχρι και 1 ώρα προ του απόπλου.


ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ- ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ

H ΑΝΕΣ δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση του δρομολογίου ή απαγόρευση του απόπλου που οφείλεται σε κακές καιρικές συνθήκες ή εντολές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει εξαργύρωση των εισιτηρίων στα Κεντρικά Πρακτορεία ή στο πρακτορείο έκδοσης τους με την προσκόμιση ολόκληρου του εισιτηρίου.

Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, κάνοντας αντικατάσταση εισιτηρίου. Στις περιπτώσεις που καθυστερεί ή ματαιώνεται το δρομολόγιο, οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρίας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.

 

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Στην περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, για να μπορέσει να ταξιδέψει ο επιβάτης, θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσει εγγράφως την ακτοπλοική εταιρία αναφέροντας όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου (ημερομηνία ταξιδιού, διαδρομή, αριθμό εισιτηρίου), τον αριθμό του νέου εισιτηρίου που αγοράστηκε και φωτοτυπία αυτού.

Εφόσον τα απολεσθέν εισιτήριο δεν βρεθεί στα αρχεία της εταιρίας να έχει ταξιδέψει σε διάστημα ενός  μήνα από την ημερομηνία του ταξιδιού, η εταιρία θα το αντικαταστήσει με δωρεάν εισιτήριο της ίδιας διαδρομής και κατηγορίας με το απολεσθέν. Η δήλωση της απώλειας θα κατατίθεται ή θα αποστέλλεται με fax στα γραφεία της εταιρίας.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ – ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 Το εισιτήριο είναι προσωπικό, ονομαστικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει αποκλειστικά για την διαδρομή, την ημερομηνία και τη θέση για την οποία έχει εκδοθεί.

 Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41/ΕΚ και για λόγους ασφαλείας είναι υποχρεωτική η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για τους σκοπούς της καταγραφής, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και αναγράφουν οπωσδήποτε:

* Το ονοματεπώνυμο του επιβάτη
* Το φύλο: Άνδρας/Γυναίκα
* Την ηλικία/ημερομηνία γέννησης: Ενήλικος/Παιδί/Βρέφος
* Την Εθνικότητα του επιβάτη
* Αν υπάρχει όχημα: τύπος και Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος

Κατά την έκδοση, καλό θα ήταν ο επιβάτης να δηλώνει αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητού) ώστε να υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης του σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση ΜΗ επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας, αυτή καταχωρείται στο σύστημα έκδοσης.
 

ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

100% Παιδιά έως 5 ετών

50% Παιδιά από 5 έως 10 ετών, σε συνταξιούχους ΝΑΤ και συζύγους αυτών, πολύτεκνοι, Φοιτητές κατόχους φοιτητικού πάσο, σε άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, στους τυφλούς και συνοδούς αυτών.+ έκπτωση 50% για τα αυτοκίνητά τους, εφόσον είναι χαρακτηρισμένα αναπηρικά στην άδεια κυκλοφορίας τους. Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της σχετικής απόφασης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

30% Για κατόχους ταυτότητας Σωμάτων Ασφαλείας (στρατιωτικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί), φοιτητές εξωτερικού κάτοχοι της Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας ISIC)  

Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Σε κάθε περίπτωση χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.

Οι δικαιούχοι των ανωτέρω εκπτώσεων οφείλουν να επιδεικνύουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.
 

ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ

Επιτρέπεται σε ασυνόδευτους ανήλικους να ταξιδέψουν αρκεί να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς που γίνεται στο λιμεναρχείο.