Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Άμστερνταμ

Άμστερνταμ

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα Euro (€)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Άμστερνταμ βρίσκεται στα Βορειοανατολικά της Ολλανδίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Schiphol με απευθείας πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια της KLM και της Ολυμπιακής (Olympic Air). Αρκετά συχνά υπάρχουν προσφορές για τις πτήσεις προς το Amsterdam από όλες τις αεροπορικές εταιρίες.
Πτήσεις προς το Άμστερνταμ πραγματοποιούνται επίσης από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο Άμστερνταμ υπάρχουν γραμμές τραμ, γραμμές μετρό, λεωφορεία αλλά επίσης και θαλάσσια λεωφορεία, θαλάσσια ταξί και καραβάκια. Πολύς κόσμος προτιμά τις δημόσιες συγκοινωνίες από το να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο. Επίσης μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο καθώς η πόλη είναι επίπεδη! Σε κάθε δρόμο υπάρχουν ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας για τους ποδηλάτες!

ΜΝΗΜΕΙΑ

Η πόλη είναι ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής με το δίκτυο των καναλιών, τα παραδοσιακά σπίτια και τους πλακόστρωτους δρόμους. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι η κλίση που παρουσιάζουν όλα σχεδόν τα κτίσματα της πόλης. Υπάρχουν πολλά μνημεία και αξιοθέατα για να επισκεφτείτε στο Άμστερνταμ και διάφορες γέφυρες όπως η Magere Brug και η Blauwe Brug αλλά και πολλά ιστορικά κτίρια όπως το Βασιλικό Παλάτι, ο Κεντρικός Σταθμός, το Montelbaanstoren, το Munttoren, ο πύργος Rembrandt και το Ολυμπιακό Στάδιο.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Το Άμστερνταμ έχει πάνω από πενήντα μουσεία, τα οποία προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Παράλληλα με τον πλούτο των εκπληκτικών πινάκων ζωγραφικής από την Χρυσή Εποχή, μπορεί κανείς να βρει μουσεία εντυπωσιακής μοντέρνας τέχνης, τύπου, κινηματογράφου, θεάτρου και φωτογραφίας, καθώς και μερικά Ολλανδικά αξιοθέατα όπως είναι τα Heineken Experience, το Ajax Museum και το μουσείο Houseboat. Επίσης το Rijksmuseum, το Van Gogh Museum και το Stedelijk Museum είναι οι πιο δημοφιλής επιλογές. Και το Άμστερνταμ δεν θα ήταν Άμστερνταμ χωρίς τα Sex, Erotic, Hash ή Torture museums.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Άμστερνταμ είναι μια από τις ομορφότερες μικρές πόλεις στον κόσμο. Τα κανάλια, τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και τα ιστορικά αξιοθέατα καθιστούν το Amsterdam μια από τις πιο ρομαντικές και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Στην πόλη του Άμστερνταμ, τη ζωή και τη κουλτούρα χαρακτηρίζει η έννοια της ανοχής και της ποικιλομορφίας. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης πόλης: τον πολιτισμό, τη νυχτερινή ζωή, τα διεθνή εστιατόρια, εξυπηρετικό συγκοινωνιακό δίκτυο - ενώ ταυτόχρονα είναι μια ήσυχη πόλη, με ανύπαρκτο κυκλοφοριακό πρόβλημα χάρη στους "υδάτινους δρόμους" (κανάλια) που διασχίζουν ολόκληρη την πόλη. Οι αποστάσεις μέσα στην πόλη ειναι μικρές και μπορείτε να φτάσετε γρήγορα και εύκολα στον προορισμό σας. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο για μια πιο αυθεντική εμπειρία. (Η πόλη, άλλωστε, ενδείκνυται για βόλτες με ποδήλατο, καθώς είναι επίπεδη και διαθέτει ποδηλατόδρομους.)

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Άμστερνταμ