Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Σύρος

Σύρος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, και έχει πρωτεύουσα την Ερμούπολη.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Από Πειραιά με πλοίο των BlueStar Ferries, SeaJets, Minoan Lines, Κυκλάδες Φαστ Φέρις και από Λαύριο με BlueStar, 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Καλό θα είναι να υπάρχει κάποιο μεταφορικό μέσο για να μπορέσετε να γυρίσετε το νησί. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες και οι δρόμοι είναι αρκετά καλοί.
Εναλλακτικά επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις αστικές συγκοινωνίες καθώς συνδέουν από Ερμούπολη και τα υπόλοιπα χωριά αλλά και ταξί.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Άνω Σύρο, το Θέατρο Απόλλων (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου), την Πινακοθήκη των Κυκλάδων, το Δημαρχείο, τον Αγ. Νικόλαο, το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και το Μουσείου του Μάρκου Βαμβακάρη.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Σύρος έχει κάποιες παραλίες πολύ όμορφες που μπορείτε να απολαύστε το μπάνιο σας, θα πρέπει όμως να πάτε εκτός Ερμούπολης για να τις βρείτε. Κάποιες χαρακτηριστικές και πολύ γραφικές είναι η Φάμπρικα, ο Μέγας Γιαλός, οι Σαντορινιοί αλλά και η Βαρβαρούσα.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η Σύρος μπορεί να προσφέρει διαφόρων ειδών διασκέδαση. Θα βρείτε αμέτρητα μεζεδοπωλεία, ουζερί και παραδοσιακά ταβερνάκια για πιο ήρεμη και χαλαρή διασκέδαση αλλά και πολλά μικρά και όμορφα μπαράκια για κάτι πιο έντονο. Αν τώρα θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, μην διστάσετε να πάτε και στο καζίνο… Συμβουλή μας είναι να μην μείνετε μόνο στην Ερμούπολη αλλά να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα γραφικά χωριουδάκια του νησιού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Σύρος είναι ένα νησί που προσελκύει για διάφορους λόγους τους επισκέπτες της. Θα βρείτε στην Ερμούπολη τις ανέσεις που σας προσφέρει μια μεγαλούπολη, αλλά στα υπόλοιπα χωριά της την χαλάρωση που σας προσφέρει ένα γραφικότατο νησί των Κυκλάδων.