Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Αμοργός

Αμοργός

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Η Αμοργός διαθέτει δυο λιμάνια, την Αιγιάλη και τα Κατάπολα. Μπορείτε να φθάσετε με πλοία της BlueStar στην Αιγιάλη, αλλά και με πλοία της BlueStar Ferries και SeaJets αν θέλετε να φθάσετε στα Κατάπολα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Αμοργός χρειάζεται μεταφορικό μέσον, έχει αρκετά καλό οδικό δίκτυο αλλά με πολλές στροφές. Ιδανικά καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει έγκαιρα ώστε να κατεβάσετε το δικό σας μεταφορικό μέσον. Το σίγουρο είναι πως αν πάτε καλοκαίρι θέλει μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις καθώς κυκλοφορούν πολλά μηχανάκια με τουρίστες.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Γενικά η Αμοργός είναι γεμάτη αξιοθέατα αλλά και αρχαία. Από τα πιο γνωστα και σημαντικά είναι το Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, θα εντυπωσιαστείτε τόσο από την τοποθεσία αλλά και την φιλοξενία των μοναχών. Επίσης φροντίστε σίγουρα να επισκεφθείτε τα χωριά Θολάρια, Λαγκάδα και Ποταμός, θα μείνετε έκθαμβοι από την θέα τους αλλά και την γραφικότητα τους.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Αμοργός έχει πολλές και πολύ όμορφες παραλίες τις οποίες κάποιες μπορείτε να τις προσεγγίσετε οδικώς ένω κάποιες χρειάζονται καραβάκι για να πάτε.Απο τις πιο γνωστές είναι η παραλία της Αιγιάλης , η οποία όμως μαζεύει όμως πολύ κόσμο καθώς εκεί βρίσκεται και το camping του νησιού. Αν επιλέξετε να πάτε εκεί προτιμήστε τις πρώτες πρωινές ώρες , για να βρείτε σίγουρα να κάτσετε. Επίσης πάρα πολύ γνωστή είναι η Αγία Άννα, καθώς εκεί γυρίστηκε η ταινία το ‘Απέραντο Γαλάζιο’. Άλλες εξίσου γνωστές είναι ο Μούρος, η Καλοκαρίτισσα, αλλά και το Μαλτέζι, στην οποία όμως μπρείτε να πάτε μόνο με καραβάκι.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το γραφικό νησί των Κυκλάδων είναι σχετικά χαμηλών τόνων σχετικά με την νυχτερινή του διασκέδαση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν μέρη που μπορείτε να περάσετε καλά . Όπως θα διαπιστώσετε το βράδυ στα μαγαζιά ρέει άπειρη η ψημένη ρακί, η οποία είναι και τοπικό προϊόν, να είστε έτοιμοι πως θα καταναλώσετε αρκετές ποσότητες καθώς θα σας το σερβίρουν ακόμα και για κέρασμα. Στην Αιγιάλη και στο καφενεδάκι Αμοργιαλός, θα δοκιμάσετε φοβερούς μεζέδες, ρακόμελα αλλά και ψημένη ρακί, ακούγοντας πολύ όμορφη και ζωντανή έντεχνη μουσική. Το νησί επίσης φημίζεται για τα παραδοσιακά πανηγύρια του. Προσπαθήστε να βρεθείτε Αύγουστο για να βρεθείτε σε ένα από αυτά, είναι σίγουρα φανταστική εμπειρία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Αμοργός είναι ένα νησί το οποίο μόλις το επισκεφθείτε θα νιώσετε δέος από τη θέα του αλλά και την αύρα του που θα σας κατακλύσει. Επιλέξτε το σαν νησί καθώς για πολλούς αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Φροντίστε να δείτε και να κάνετε κάποιες εκδρομές πραγματικά πανέμορφες, όπως το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας αλλά και εκτός νησιού για μπάνιο στο Άνω Κουφονήσι.