Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Φολέγανδρος

Φολέγανδρος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Φολέγανδρος είναι ένα ήρεμο νησί που ανήκει στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες, μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου.
Από την ανατολική πλευρά της Μήλου απέχει 15 ναυτικά μίλια και από τα βορειοδυτικά της Σαντορίνης 22 ναυτικά μίλια.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Η Φολέγανδρος διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, από όπου πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια προς το νησί. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αυξάνονται για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού. Το ταξίδι από τον Πειραιά για Φολέγανδρο με ταχύπλοο διαρκεί 3,5-4 ώρες, ενώ με τα συμβατικά πλοία μπορεί να διαρκέσει έως 11 ώρες ανάλογα βέβαια με το δρομολόγιο. Από το λιμάνι της Φολέγανδρου πραγματοποιούνται επίσης τοπικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τη Φολέγανδρο με Θήρα, Ανάφη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο και Κέα.
Δρομολόγια για τη Φολέγανδρο εκτελούν πλοία της Anek Lines και της Sea Jets.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Για να μετακινηθείτε στη Φολέγανδρο δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο μιας και οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές. Μπορείτε λοιπόν να εξυπηρετηθείτε από τα τοπικά λεωφορεία τα οποία εκτελούν τακτικά δρομολόγια.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Κατά την παραμονή σας στη Φολέγανδρο σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο στην Άνω Μεριά, πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο μουσείο το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακού αγροτικού σπιτιού του 19ου αιώνα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το καλοκαίρι διοργανώνονται αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί από το σύλλογο “Η Φολέγανδρος”, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, κεραμικής και ζωγραφικής.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει και το Λαογραφικό Μουσείου, που βρίσκεται στην Άνω Μεριά.

Η μεγαλύτερη όμως πολιτισμική διοργάνωση του καλοκαιριού είναι οι «Γιορτές Φολεγάνδρου» που γίνονται κάθε Ιούλιο. Στις γιορτές αυτές συμμετέχει ολόκληρο το νησί και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις περιοχές Κάστρο, Άνω Μεριά και Καραβοστάση.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε τη Φολέγανδρο, θα μπορέσετε να κάνετε μπάνιο σε μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες της Ελλάδος. Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την παραλίας της Καραβοστάσης , την Βιτσέντζο, την αμμώδη παραλία της Βάρδιας, τον Άγιο Γεώργιο και σίγουρα την παραλία Κάτεργο που θεωρείται δίκαια η ωραιότερη παραλία της Φολέγανδρου.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το νησί δε φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή του, κατά κύριο λόγο θα βρείτε πολλά μικρά μπαράκια για να χαλαρώσετε και να πιείτε το ποτό σας. Η Φολέγανδρος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους επιζητούν πραγματικές στιγμές χαλάρωσης για τις διακοπές τους.