Αρχική Σελίδα > Ακτοπλοϊκά εισιτήρια > Ακτοπλοϊκές Εταιρείες > Anek Lines

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ - ANEK LINES

Anek Lines

Anek Lines

Η  ακτοπλοϊκή εταιρεία Anek Lines που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1967 στα Χανιά, υπήρξε η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία λαϊκής βάσης και δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ακτοπλοϊκής σύνδεσης της  Κρήτης με τα λιμάνια της υπόλοιπης Ελλάδας.
Αρχικά τα δρομολόγια της εξυπηρετούσαν τα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σήμερα τα πλοία του στόλου  της πραγματοποιούν δρομολόγια στις  Κυκλάδες, το ΒΑ Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, αλλά και προς  προορισμούς στην Ιταλία, πιο συγκεκριμένα προς τα λιμάνια της  Ανκόνας και η Βενετίας.
Το 2008 βραβεύτηκε ως «H Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2008 για την Επιβατηγό Ναυτιλία» στα ετήσια βραβεία “Greek Shipping Awards” που διοργανώνει η Lloyd’s List.

Στόλος

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 11 σύγχρονα ιδιόκτητα πλοία, τα οποία είναι όλα πιστοποιημένα με τα Διεθνή Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας ISM & ISPS Systems, ΙSO & HACCP αντίστοιχα.

Η Anek Lines εφαρμόζει τη Διεθνή Σύμβαση STCW του 1995, διαθέτοντας εξειδικευμένα πληρώματα σε όλα τα πλοία της.

Τα πλοία της εταιρείας είναι επίσης πιστοποιημένα με τα Συστήματα Ασφαλείας ( ISM Code – safety και ISPS Code – security) κα είναι εξοπλισμένα με τα τελειότερα και πλέον σύγχρονα μηχανήματα πλοήγησης, πυροσβεστικών και σωστικών μέσων, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και εξυπηρέτηση των επιβατών, καθώς και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

F/B CORAGGIO
F/B Kρήτη I
F/B Kρήτη ΙΙ
F/B ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
F/B ΕΛΥΡΟΣ
F/B Λατώ
F/B Λευκά Όρη
F/B Λισσός
F/B Πρέβελης
F/B Σοφοκλής Βενιζέλος
H/S/F HELLENIC SPIRIT
H/S/F OLYMPIC CHAMPION

Προορισμοί

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα παιδιά ηλικίας έως 4 ετών χωρίς δικαίωμα κλίνης, δικαιούνται 100% έκπτωση και εκδίδουν ακτοπλοϊκό εισιτήριο με μηδενικό ναύλο.
Για τα παιδιά έως 4 ετών με δικαίωμα κλίνης, η εταιρεία προσφέρει 50% έκπτωση.

50% έκπτωση έχουν και όλα τα παιδιά  4 έως και 12 ετών για όλες τις κατηγορίες θέσεων.
Τέλος πρέπει να γνωρίζετε πως όσα παιδία ταξιδεύουν σε καμπίνα, πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα  με πλήρη ναύλο.

Τα πλοία της ANEK Lines που πραγματοποιούν δρομολόγια προς Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης αναχωρούν από την πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά.

Δρομολόγια Anek Lines

Πειραιάς - Ηράκλειο
Πειραιάς - Χανιά
Βενετία - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Πάτρα
Πάτρα - Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα – Βενετία
Αγκώνα - Ηγουμενίτσα – Πάτρα
Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Αγκώνα
Πειραιάς - Σαντορίνη - Ανάφη - Κάσος - Κάρπαθος - Διάφανη - Χάλκη - Ρόδος

Εισιτήρια ANEK Lines από το Viva.gr

Στο Viva.gr θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τα πλοία της Anek Lines.
Έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε εύκολα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για το δρομολόγιο που σας ενδιαφέρει μέσω του online συστήματός μας.

Θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια των πλοίων της εταιρίας προς Κρήτη,Ιταλία, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση των δικών σας ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε πραγματικό χρόνο μέσω του online συστήματός μας.
Κλείστε το εισιτήριο σας online και πληρώστε χρησιμοποιώντας έναν από τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής του Viva.gr.

Αν χρειαστείτε βοήθεια για την κράτηση ή την αγορά ακτοπλοϊκού εισιτηρίου της Minoan Lines, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του Viva.gr καλώντας στο 13855.