Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Σάμος

Σάμος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Σάμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά και βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο.

Από την Αττική απέχει περίπου 200 ναυτικά μίλια ενώ με τα παράλια της Τουρκίας χωρίζεται με δίαυλο πλάτους μόλις 1300 μέτρων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Στη Σάμο μπορείτε να πάτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Αεροπορικώς με πτήσεις που πραγματοποιούν η Olympic Air και η Aegean Airlines για το αεροδρόμιο της Σάμου από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αν επιλέξετε να πάτε ακτοπλοϊκώς, μπορείτε από το λιμάνι του Πειραιά με πλοία της Hellenic Seaways και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πλοία της Blue Star Ferries. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Σάμο πληθαίνουν την καλοκαιρινή περίοδο. Στο more.com μπορείτε να αναζητήσετε εισιτήριο για οποιοδήποτε δρομολόγιο από και προς τη Σάμο εύκολα και γρήγορα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη Σάμο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το ναό της Ήρας, ο οποίος βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα δυτικά από το Πυθαγόρειο και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε κοντινή απόσταση από το ναό της Ήρας βρίσκεται το Ευπαλίνειο Όρυγμα, μια αρχαία σήραγγα την οποία ο Ηρόδοτος αναφέρει ως το "Αμφίστομο όρυγμα". Πήρε το όνομά της από τον περίφημο μηχανικό Ευπαλίνο που τη σχεδίασε και την κατασκεύασε.

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το κάμπο Μαραθόκαμπου βρίσκεται το σπήλαιο του Πυθαγόρα στους πρόποδες του Κέρκη. Έκει φέρεται να κατέφυγε ο Πυθαγόρας για να κρυφτεί από τον τύραννο Πολυκράτη, υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με την οποία σε αυτή τη σπηλιά πήγαινε ο φιλόσοφος για να μείνει μόνος του όταν ήθελε να απομονωθεί και να συλλογιστεί. 

Επισκεφθείτε επίσης τον Πύργο του Λυκούργου καθώς και τον Πύργο του Σαρακίνη.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το νησί της Σάμου διαθέτει πάρα πολύ ωραίες παραλίες, τις οποίες οι επισκέπτες του νησιού θα πρέπει να επισκεφθούν. Υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Μερικές παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι Άσπρες, ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας, το Ποτοκάκι, ο Μπάλος, τα Λεμονάκια , ο Λιμνιώνας και το Κοκκάρι.